Loading...
Атракции 2019-05-13T12:33:33+00:00

Атракции

Приемете нашата покана за приятно преживяване край морския бряг – сред живописната природа на Златни пясъци, сред зелената гора, окъпани от морския бриз. Забавлявайте се в най-красивия аква-парк АКВАПОЛИС . Ще откриете едно прекрасно водно преживяване и ще си създадете уникални летни спомени. Забавлявайте се! И бъдете част от водата!

Дивата река е открита широка пързалка, наподобяваща речен воден поток. Очаква ви приключенско пътуване сред меандри и неравности, като истинско речно приключение.

Ако обичате съзтезанията, то четири пистовата пързалка  Слалом е само за Вас. Предизвикайте приятелите си и се състезавайте по четирите писти на Слалома. А финишът е съпроводен с много разплисквания и ефектни приводнявания.

Най-вълнуващото преживяване в Акваполис е високоскоростната пързалка тип Камикадзе. Тя е за хора със силни усещания. Изстрелването от нея става от платформа на височина 18 метра с максимална скорост от 60 км/ч.

Черната дупка е една от най-екстремните пързалки в АКВАПОЛИС. Гостите се спускат с рингове по две напълно затворени тъмни тръби, преминавайки през неочаквани завои. Тайнственото водно забавление е придружено от светлинни ефекти в тунелите – на места има пулсиращи светлини и проблясъци.

Ниагара е сред любимите пързалки за деца и възрастни. Спускането по нея е с рингове, като скоростта, с която се минава през неравностите по екстремното преживяване достига 50 км/ч.

Басейни

Акваполис” е разделен на няколко зони:

  • “За възрастни”
  • “За деца”
  • “Екстремна зона”

В частта за възрастни се намира т.нар. Бавна река, дълга 300м., която минава покрай воден храм с водопад, водни струи, скални отломъци и руини на храм. В тази зона се намира голям басейн за възрастни – място за отдих, откъдето човек може да се наслади на прекрасните гледки в парка. Мост и водопад, свързват басейна с балнеоложката зона, в която се намират няколко джакузита и хидромасаж.

В детския кът атракцията за малчуганите е басейна с огромен дракон, от чиято уста се спуска пързалка. В басейна има също така костенурка и два малки динозавъра и няколко различни по големина пързалки.

За удобството на нашите гости

Клиентите на парка получават на входа магнитен часовник, който им осигурява еднократен вход и изход от парка. Този магнитен часовник се служи и за ползване на индивидуален сейф за съхранение на лични вещи.

Правилата за ползване на парка се намират на входа, на разположение са и служителите от “Информация” в близост до касите.

Над 150 човека работят в акваполиса. От тях 32-ма са специално обучените спасители, които се грижат за безопасното използване на водните атракциони и при нужда ще оказват първа помощ. Отделно от това водният парк разполага с медицински център и линейка. До всяко водно съоръжение има указателна табела, описваща правилата за неговото ползване – по бански, без тениски и бижута, с рингове или без и т.н.

Около месец трае обучението на спасителите, които носят отговорност и за техническата изправност на съоръженията. Те са длъжни всеки ден да проверяват на сухо спойките и поддържащата конструкция на атракционите, след което да пуснат водата, да пробват лично съоръжението, след което да се подпишат, че то е изправно.